Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Zágráb

Zágráb közlekedés

Zágráb, Horvátország, Közlekedés

Közlekedés

Zágráb, Horvátország, Közlekedés

Légi közlekedés
A Croatia Airlines más légitársaságokkal együttműködve közvetlen járatokat indít Zágrábból Európa nagyobb városaiba. A Croatia Airlines naponta 4:00 - 20:30 között félóránkánt vagy óránként indít autóbuszt Zágrábból a 17 km-re lévő Pleso repülőtérre. A városból hasonló menetrend szerint közlekednek a buszok.

Vonat
Horvátország nem különösebben fejlett vasúti hálózatának csomópontja Zágráb. A pályák nagy részét még a 19. században tervezték, ezért fő szempont volt, hogy a város az Osztrák-Magyar-Monarhia főbb városaival legyen összeköttetésben. A tengerparton egyáltalán nincs vasút, és partvidékek városai közülis Rijeka, Pula, Zadar, Split, Koprivnica és Osijek érhető el. A vonatok lassabban az autóbuszoknál, viszont 15%-kal olcsóbbak.

Busz
A nagy és modern autóbusz-pályaudvaron, jókora, zárt váróteremben pihenhetünk az indulásig. Jegyeket a járatokon vagy az újságosnál vásárolhatunk.

Villamos
Zágráb tömegközlekedésében a hatékony, de túlzsúfolt villamoshálózat játsza a főszerepet. A városközpont elég kis méretű, így még járművekre sincs szükség a bejárásához. A villamosmegállókban térképek segítik a tájékozódást. Jegyeket az újságos standokon és a járatokon vásárolhatunk.

Taxi
A zágrábi taxik mindegyikébe taxiórát szereltek, ennek ellenére elég drága a közlekedés velük.

Autóbérlés
Több nagy autókölcsönző is működtet üzletet a városban. A helyi cégek díjszabása általában kedvezőbb. Érdemes interneten is tájékozódni.

Forrás: Jeanne Oliver: Horvátország

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!